Gecreëerd in Spanje

Over Pronovias

PRONOVIAS is een familiebedrijf ontstond in ‘El Suizo’. Een prestigieuze winkel in Barcelona opgericht door Alberto Palatchi Bienveniste in 1922. Ze waren uitermate gespecialiseerd in kant, borduurwerk en hoogwaardige zijden stoffen.

Wat begon als een familiebedrijf groeide later uit tot Pronovias. In 1964, toen Alberto Palatchi Ribera aansloot, pionierde het bedrijf met de oprichting van de eerste prêt-à-porter bruidsmode. Destijds een revolutie, die trouwjurken toegankelijk maakte voor alle vrouwen.

Het bedrijf begon in 1977 met internationaliseren, pionierde in de franchisebranche en opende de eerste dergelijke winkel in Nederland voordat het in de jaren negentig naar Noord-Amerika en Azië verhuisde. Pronovias loopt voorop met zijn uitgebreide distributienetwerk, met meer dan 4.000 verkooppunten in 105 landen.

Sinds de jaren zeventig heeft Pronovias een netwerk van 79 franchisenemers die de waarden en kennis van zijn eigen winkels delen, wat een unieke winkelervaring garandeert die alle uithoeken van de wereld heeft bereikt.

Brussel
Voorafgaand
Het bedrijf heeft 44 eigen winkels in de belangrijkste modehoofdsteden van de wereld. In 2002 opende het een boegbeeldwinkel in Parijs. Vervolgens kwam Londen, met een eerste winkel in een Victoriaans gebouw in New Bond Street. In 2008 was het tijd om een ​​boegbeeldzaak te lanceren in New York, een bedrijf met zeven verdiepingen in 52nd Street, tussen Fifth Avenue en Madison. Na Dubai en Mexico in 2008, Milaan in 2009, Tokio en Rome in 2011 volgde Brussel en Berlijn in 2015.